وردپرس برای عملکرد دقیق خود به ساختار بهینه در دیتابیس نیاز دارد و کوچک ترین اشکال در دیتابیس می تواند باعث از کار افتادن قسمتی یا تمام سایت شما شود. بهینه سازی و تعمیر دیتابیس پس از هر بروز رسانی وردپرس بطور خودکار انجام می شود اما گاهی اوقات این عملیات با شکست مواجه می شود و فرایند تعمیر و بهینه سازی دیتابیس با شکست مواجه می شود که همین امر باعث بروز خطاها و مشکلات در پیشخوان یا سایت اصلی شما می شود.در این تاپیک از بیتاک همراه با باشید تا راه های حل این مشکل را بررسی کنیم.

پیش از انجام تغییرات زیر، حتما از دیتابیس فعلی خودتان بک آپ بگیرید! از بخش Export در PHPMyAdmin خودتان یک نسخه خروجی از اطلاعات فعلی دیتابیس بگیرید تا در صورت بروز هرگونه مشکل، بتوانید به سرعت بازیابی کنید.
1 . بروز رسانی مجدد وردپرس
اگر احتمال می دهید که وردپرس شما به صورت ناقص آپدیت شده است، می توانید مجددا آخرین نسخه را نصب کنید. با نصب مجدد، عملیات تعمیر و بهینه سازی دیتابیس هم مجددا انجام می شود و احتمالا مشکلاتی که دارید نیز برطرف خواهند شد. برای اینکار از پیشخوان وارد گزینه بروز رسانی شوید. , نصب مجدد آخرین نسخه را استفاده کنید.

2 . تعمیر دستی دیتابیس داخل وردپرس
اگر مجددا شک دارید که دیتابیس شما تعمیر و بهینه سازی شده است یا خیر، می توانید این کار را به صورت دستی انجام دهید. برای اینکار وارد فایل منیجر شده و فایل wp-config.php
واقع در روت وردپرس را در حالت ویرایش باز کنید و در پایین ترین قسمت این فایل به دنبال خط /* That's all, stop editing! Happy blogging. */
بگردید و زیر این خط، کد زیر را اضافه کنید:
define ('WP_ALLOW_REPAIR', true);
پس از اضافه کردن این کد، اکنون سایت خود را باز کرده و به آخر آدرس سایتتان به این صورت مسیر تعمیر دیتابیس را اجرا کنید. یعنی:
http://your-site.com/wp-admin/maint/repair.php
بجای your-site.com
آدرس سایت خودتان را جایگزین کنید.
پس از اجرای لینک، چنین صفحه ای با دو گزینه خواهید داشت. البته اگر نسخه فارسی وردپرس را استفاده کنید این قسمت فارسی خواهد بود:

در این صفحه دو گزینه در دسترس خواهد بود: Repair the database و Repair and optimize the database که پیشنهاد می شود از گزینه Repair and optimize the database استفاده کنید و اجازه دهید تا فرایند بهینه سازی و تعمیر کامل شود. و بعد از اتمام کار، حتما کدی که در فایل wp-config.php
قرار داده اید را حذف کنید.
3 . تعمیر دستی دیتابیس از طریق PHPMyadmin
اگر همچنان مشکل شما با دستورات بالا حل نشده است، امکان دارد سرور شما به جهت مسایل امنیتی، قابلیت های زیادی از سایتتان را محدود کرده باشد. در اینصورت برای تعمیر دیتابیس می توان مستقیما از PHPMyAdmin هاست استفاده کرد که در تمامی هاستینگ ها در دسترس است.
وارد این گزینه شده، دیتابیس مربوط به وردپرس را انتخاب کنید تا جدول های مربوط به وردپرس برایتان نمایش داده شود.

روی گزینه Check All کلیک کنید تا تمامی جدول ها انتخاب شوند. پس از انتخاب کل آیتم های دیتابیس، روی گزینه With selected کلیک کنید:

سپس روی Repair table کلیک کنید و منتظر بمانید تا دیتابیس کار تعمیر را انجام دهد. اگر بدون خطا انجام شد، مشکلی رخ نداده است.
پس از اتمام کار، مجددا تمامی جدول ها را انتخاب کرده و اینبار گزینه Optimize Table را کلیک کنید تا جدول ها بهینه سازی شوند.