اندروید استودیو / Android Studio یک نرم افزار برنامه نویسی برنامه و بازی اندروید و در زبان های مختلف مانند نتیو، کاتلین، ری اکت و فلاتر و… است که می توانید از آن با دانش خود، برای تولید هر برنامه ای استفاده کنید. اما ساخت یک برنامه بدون آزمایش کردن آن هیچ فایده ای ندارد! هر نرم افزار در طول ساخت ممکن است بیش از چند صدبار آزمایش شود تا هیچ گونه باگ و مشکلی داخل آن وجود نداشته باشد. یکی از راه های آزمایش برنامه های در حال توسعه در اندروید استودیو، استفاده از بخش Device Manager اندروید استودیو است. در این قسمت ما می توانیم هم یک دستگاه مجازی روی کامپیوتر شخصی خودمان برای آزمایش برنامه ها بسازیم، یا اینکه موبایل خودمان را به کامپیوتر وصل کنیم و برنامه ها را روی موبایل خودمان آزمایش کنیم. در این تاپیک از انجمن بیتاک فعلا بخش دستگاه مجازی یا Virtual را آموزش می دهیم و در تاپیک دیگری نحوه اتصال موبایل به اندروید استودیو بحث خواهیم کرد.
برای شروع ساخت یک دستگاه مجازی و شبیه ساز اندروید جهت تست برنامه های درحال توسعه، از منوی No Devices روی گزینه Device Manager کلیک کنید:

در پنجره باز شده روی کلید Create Device کلیک کنید:

از پنل سمت چپ نوع دستگاه را روی Phone گذاشته و از پنل وسط یک دستگاه را انتخاب کنید. در اینجا ما به رزولوشن و اندازه صفحه نمایش دستگاه جدید کار داریم. پیشنهاد ما Pixel 2 است. سپس روی کلید Next کلیک کنید.
در مرحله بعدی، باید نسخه اندروید دستگاه جدید را انتخاب کنید.
اگر در این مرحله در بخش لیست نسخه های اندروید چیزی مشاهده نکردید، باید نرم افزار گذر از تحریم خود را روشن کنید چرا که وب سایت گوگل این قسمت از خدمات خود را برای کاربران ایرانی تحریم کرده است.
مانند تصویر زیر یکی از نسخه های اندروید رو انتخاب کنید. API 30 و اندروید 11 یکی از بهترین ها برای شبیه ساز اندروید هستند. البته می توانید بر اساس نیاز خود از نسخه های پایین یا بالاتری هم استفاده کنید. نسخه موردنظر را انتخاب کرده و روی کلید Download مقابل نام آن کلیک کنید. پنجره دیگری باز می شود که فایل های موردنیاز را باید دانلود کند. نرم افزار گذر از تحریم را همچنان فعال نگهدارید تا دانلود تمام شود. سپس به همین صفحه برگشته و اندروید را انتخاب کنید و روی کلید Next کلیک کنید:

اگر لیست ها نمایش داده نشدند، و برنامه گذر از تحریم را اجرا کرده اید، مطابق تصویر بالا روی کلید تازه سازی یا Refresh کلیک کنید تا لیست مجددا دریافت شود.
پس از آن اطلاعات فرم های خواسته شده را کامل کنید و ساخت دستگاه را کامل کنید. مابقی مراحل شفاف هستند و نیاز به توضیحاتی ندارند. پس از آن در تصویر اول همین تاپیک، بجای No Device نام دستگاه جدیدی که ساخته اید نمایش داده خواهد شد و هرگاه روی کلید Play کلیک کنید، این دستگاه باز شده و برنامه فعلی شما درون آن نصب و اجرا خواهد شد.