دیتابیس - Database بخش مهمی از یک سایت است که اطلاعات کاربران، وب سایت، تنظیمات و … درون آن ذخیره می شوند. تقریبا 99 درصد اسکریپت ها برای نصب و عملکرد صحیح به دیتابیس نیاز دارند بنابراین در این تاپیک از انجمن بی تاک قصد داریم نحوه ساخت دیتابیس در هاست های سی پنل (cPanel) و دایرکت ادمین (DirectAdmin) را برای کاربرانی که به تازگی وارد عرصه وبمستری و طراحی سایت شده اند آموزش دهیم. شما با انجام این آموزش می توانید یک نام دیتابیس و یک نام کاربری و رمزعبور دیتابیس به دست آورید و اسکریپت موردنظرتان را نصب کنید. ساخت یک دیتابیس لازمه ی نصب اسکریپت ها است و در تمامی اسکریپت ها مشابه است و از آنجایی که قصد داریم در انجمن بی تاک آموزش نصب اسکریپت های مختلف را در اختیارتان قرار دهیم، بنابراین آموزش ساخت دیتابیس که اولین مرحله نصب هر اسکریپت است خالی از لطف نیست! با بیتاک همراه باشید.

توجه:
برخی از هاستینگ ها ممکن است پنل و ظاهر متفاوتی برای هاست به شما ارائه کنند و ممکن است گزینه ها یا نام بخش ها دقیقا مطابق اطلاعات این تاپیک نباشد، بنابراین در صورتی که حتی با نام های مشابه نتوانستید بخش های این آموزش را در هاست خود پیدا کنید، به هاستینگ خود تیکت بزنید و از آنها درخواست کمک کنید.
ساخت دیتابیس در سی پنل - cPanel
در cPanel ساخت دیتابیس از دو طریق قابل انجام است.

- از طریق MySQL® Database Wizard
- از طریق MySQL® Databases
از طریق MySQL® Database Wizard
ساده ترین روش برای ساختن یک دیتابیس، استفاده از این گزینه در سیپنل است. در این بخش شما به صورت مرحله به مرحله اطلاعات لازم را وارد می کنید و در نهایت دیتابیس شما آماده خواهد شد. با ورود به این گزینه با چنین صفحه ای روبه رو خواهید بود:

در این مرحله شما باید یک نام برای دیتابیس وارد کنید. بجای dbname
در تصویر بالا، یک نام برای دیتابیس انتخاب کنید. و سپس روی کلید Next Step کلیک کنید.
- کاراکترهای خاص وارد نکنید. اکثر اسکریپت ها هنگام اتصال به دیتابیس هایی که کاراکتر خاص داخل نام آنهاست مشکل دارند.
- حروف کوچک و بزرگ انگلیسی و اعداد مجاز هستند.
- سعی کنید طول نام دیتابیس از 10 یا 14 کاراکتر بیشتر نباشد چرا که برخی از اسکریپت ها ممکن است نتوانند به درستی با این دیتابیس ها اتصال برقرار کنند.
در مرحله بعد، شما باید یک یوزرنیم / نام کاربری و یک رمزعبور برای دیتابیس انتخاب کنید. مطابق تصویر زیر:

- بجای
dbuser
یک نام کاربری کوتاه وارد کنید. معمولا بین 3 تا 7 کاراکتر.
- برای نام کاربری از حروف انگلیسی کوچک و اعداد استفاده کنید.
- رمزعبور را بسیار قدرتمند انتخاب کنید. در تصویر بالا گزینه Password Generator به شما کمک می کند رمزعبورهای تصادفی و قدرتمند ایجاد کنید. از آن استفاده کنید.
- حداقل طول رمزعبور را 12 کاراکتر در نظر بگیرید. اکثر اسکریپت ها قادر به اتصال به دیتابیس با رمزعبورهای 15 تا 16 کاراکتری هم هستند بنابراین تا حد امکان رمزعبورهای طولانی تر استفاده کنید.
- رمزعبور را در هر دو فیلد در تصویر بالا بصورت مشابه وارد کنید.
- رمزعبور را در یک فایل نوت پد ذخیره کنید تا بعدا بتوانید در مراحل نصب اسکریپت از آن استفاده کنید.
مهم:
- از استفاده رمزعبورهای رایج اکیدا خودداری کنید. رمزعبورهایی مانند site123456789 و امثال آن باعث تضعیف و امکان نفوذ و هک سایت شما خواهند شد. ابزار Password Generator در مراحل ساخت دیتابیس بهترین گزینه برای ساخت رمزعبورهای محکم است.
- رمزعبور دیتابیس را مشابه رمزعبور اکانت های خود یا رمزعبور دسترسی به پنل هاست انتخاب نکنید. حتما رمزعبور دیتابیس ها متفاوت از هم باشند. حتی دو دیتابیس با یک رمزعبور مشابه نسازید!
در مرحله بعد، دسترسی های دیتابیس را باید تعیین کنید. برای نصب اسکریپت ها برای مصارف کامل و بی نقص، بهتر است تمامی دسترسی ها را به دیتابیس بدهیم مگر اینکه در فایل راهنمای نصب اسکریپت، تنها برخی از این دسترسی ها را از شما خواسته باشند که فقط آنها را تیک بزنید.

و سپس روی Make Changes کلیک کنید و سپس کلید Next Step را بزنید. زمانی که چنین پیامی مشاهده کردید یعنی دیتابیس شما بطور کامل ساخته شده است:

اکنون می توانید با نام دیتابیس، نام کاربری و رمزعبور دیتابیس جدید اقدام به نصب اسکریپت کنید.
از طریق MySQL® Databases
در پنل هاست سی پنل، بخشی تحت عنوان MySQL® Databases در اختیار شماست. در برخی از هاستینگ ها ممکن است بخش قبلی وجود نداشته باشد اما گزینه MySQL® Databases بی شک در اختیارتان است. از این قسمت ما می توانیم هر جزء از دیتابیس را به صورت جداگانه بسازیم. در واقع در روش قبلی ساخت دیتابیس به صورت مرحله ای بود اما در این روش باید هر بخش از دیتابیس را بطور جداگانه بسازیم و سپس به یکدیگر متصل کنیم. با بیتاک همراه باشید.
به محض ورود به MySQL® Databases، با چندین بخش و تعداد زیادی فیلد مواجه خواهید شد که لیستی از نام دیتابیس و نام کاربری دیتابیس موجود در هاست شماست.
در بخش Create New Database شما می توانید یک “نام دیتابیس” یا همان دیتابیس جدید ایجاد کنید:

بجای dbname
یک نام دلخواه مانند شرایط روش قبلی وارد کنید و روی کلید Create Database کلیک کنید.
سپس از قسمت Add New User یک “نام کاربری” جدید برای دیتابیس بسازید. دقیقا همانند شرایط ساخت نام کاربری که در روش قبلی توضیح داده ایم:

بجای dbuser
یک نام کاربری وارد کنید و رمزعبور قوی برای نام کاربری وارد کنید. سپس روی کلید Create User کلیک کنید.
پس از ساخت دیتابیس و نام کاربری دیتابیس، مهم ترین مرحله اتصال این دو به یکدیگر است. در قسمت Add User To Database شما دو فیلد مشاهده می کنید که یکی “نام دیتابیس” و در فیلد دیگر “نام کاربری دیتابیس” به صورت یک لیست بازشو وجود دارد. در هر دو فیلد، نام های جدیدی که ساخته اید را انتخاب کنید و در نهایت روی کلید Add کلیک کنید:

با کلید روی گزینه Add به صفحه ای منتقل می شوید که باید دسترسی های لازم به دیتابیس را بدهید. دقیقا همانند روش ساخت دیتابیس مرحله به مرحله قبلی تمامی دسترسی ها را تیک بزنید و سپس روی کلید Make Changes کلیک کنید تا اتصال کامل شود.

اکنون می توانید با استفاده از اطلاعات دیتابیس جدید، اقدام به نصب اسکریپت کنید.
ساخت دیتابیس در دایرکت ادمین قدیمی - DirectAdmin
در پنل های طرح قدیم دایرکت ادمین، در صفحه اصلی پنل گزینه ای به نام MySQL Management وجود دارد که با ورود به آن و کلیک روی گزینه Create New Database می توانید یک دیتابیس جدید به همراه نام کاربری و رمزعبور بسازید. با وارد شدن به این گزینه، صفحه ای مانند زیر در اختیار خواهید داشت که طبق فیلدهای درخواستی باید اطلاعات را وارد کنید:

سپس روی کلید Create کلیک کنید و دیتابیس شما ساخته خواهد شد. اکنون می توانید با اطلاعات وارد شده هنگام ساخت، اقدام به نصب اسکریپت کنید.
ساخت دیتابیس در دایرکت ادمین جدید - DirectAdmin
در پنل های دایرکت ادمین طرح جدید، تقریبا مراحل ساخت دیتابیس همانند قبل است اما ظاهر متفاوت آن ممکن است شما را کمی سردرگم کند. با ورود به پنل اصلی هاست وارد گزینه MySQL Management شوید و گزینه Create New Database را کلیک کنید:

سپس اطلاعات درخواستی در صفحه باز شده را وارد کنید. این اطلاعات شامل “نام” و “نام کاربری” و “رمزعبور” دیتابیس هستند:

در نهایت روی کلید Create Database کلیک کنید تا دیتابیس شما ساخته شود:

اکنون می توانید از اطلاعاتی که هنگام ساخت وارد کرده اید برای نصب اسکریپت روی این دیتابیس استفاده کنید.