اسکریپت مدیریت محتوای #وردپرس را عموما به نام یک اسکریپت ساخت وب سایت می شناسند که با قالب و افزونه ها می تواند یک وب سایت با موضوعات مختلف مانند شرکتی، شخصی، دانلود فیلم یا موزیک و … به شما ارائه کند. اما یکی از قابلیت هایی که وردپرس بطور پیش فرض داخل خود دارد، امکان ساخت شبکه است. در حالت وردپرس شبکه که به نام مولتی سایت یا وبلاگدهی هم شناخته می شود، شما می توانید به تعداد نامحدودی زیرشاخه بسازید. می توانید این زیرشاخه ها را به صورت ساب دایرکتوری (Sub-Directory) بسازید یا به صورت ساب دامین (SubDomain) و توسط آن یک وبلاگدهی کامل و قدرتمند ایجاد کنید.

وردپرس شبکه در حالت عادی بیشتر مناسب وب سایت هایی است که می خواهند بدون مصرف حجم زیاد و نصب افزونه های تکراری یا نصب چندین وردپرس، تنها با نصب یک وردپرس، چندین وب سایت با قالب های مختلف داشته باشند. مانند سایت های ارائه پیش نمایش قالب وردپرسی که تنها با نصب یک وردپرس می توانند چندین وبلاگ بسازند و هر وبلاگ یک قالب و افزونه های مخصوص به خود را داشته باشد. اگر علاقه مند به ایجاد یک وردپرس شبکه هستید با ما در این تاپیک از بی تاک همراه باشید.
نکته: شما می توانید وردپرس شبکه را هر زمان که بخواهید فعال کنید اما برای جلوگیری از تداخل وردپرس شبکه با اطلاعات وردپرس قبلی، بهتر است وردپرس شبکه را زمانی که تازه وردپرس را نصب کرده اید، فعال کنید.
برای فعالسازی حالت وردپرس شبکه، ابتدا باید کد زیر را در فایل wp-config.php
قرار دهید. خط That's All, Stop editing
را پیدا کنید و زیر آن قرار دهید:
define('WP_ALLOW_MULTISITE', true);

سپس پیشخوان خود را باز کنید و یا رفرش کنید تا در زیرمجموعه “ابزارها” گزینه راه اندازی شبکه یا Network Setup را مشاهده کنید.

طبق تصویر بالا، مهم ترین بخش راه اندازی وردپرس شبکه، نوع ساختار آن است. حالت سابدامین به شما اجازه می دهد سایت های جدیدتان را به صورت site1.domain.ir
و site2.domain.ir
و … داشته باشید. و حالت سابدایرکتوری، سایت هایی با آدرس هایی مانند domain.ir/site1
ارائه می کند. بنابراین باید در همین ابتدای راه تصمیم بگیرید قصد دارید وبلاگ های ساخته شده به چه صورتی باشند. سپس نام و ایمیل وبلاگدهی خود را وارد کنید و تنظیمات را ذخیره کنید.
حلت ساب دایرکتوری با 99 درصد هاستینگ ها سازگاری دارد اما برای حالت ساب دامین، نیاز به وایلدکارت خواهید داشت. برای اطلاع از فعال بودن وایلدکارت روی هاست خود پیش از راه اندازی وردپرس شبکه به هاستینگ خود تیکت بزنید و از آنها بخواهید در خصوص این قابلیت شما را راهنمایی کنند در غیراینصورت پس از راه اندازی وردپرس شبکه با حالت سابدامین، اگر مشکلی در این زمینه وجود داشته باشد هیچ کدام از وبلاگ ها باز نخواهند شد.
پس از انجام مرحله قبلی، شما باید دو فایل .htaccess
و wp-config.php
را ویرایش کنید و کدهایی که به شما داده شده است را داخل این فایل ها قرار دهید. در پیشخوان خودتان درست بعد از انجام مرحله قبلی، این کدها در اختیارتان قرار خواهد گرفت اما اگر بنا به هر دلیلی این کدها را از دست دادید، کدهای موردنیاز به این صورت هستند اما سعی کنید حتما کدهایی که هنگام راه اندازی وردپرس شبکه به شما داده می شود را استفاده کنید.
باید کد زیر را در فایل .htaccess
جایگزین تمامی کدهای فعلی خود کنید. کدهای قبلی را حذف و این کدها را قرار دهید:
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteRule ^index\.php$ - [L]
# add a trailing slash to /wp-admin
RewriteRule ^([_0-9a-zA-Z-]+/)?wp-admin$ $1wp-admin/ [R=301,L]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -f [OR]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -d
RewriteRule ^ - [L]
RewriteRule ^([_0-9a-zA-Z-]+/)?(wp-(content|admin|includes).*) $2 [L]
RewriteRule ^([_0-9a-zA-Z-]+/)?(.*\.php)$ $2 [L]
RewriteRule . index.php [L]
و برای فایل wp-config.php
کدهای زیر را دقیقا زیر همان کدی قرار دهید که در ابتدا برای فعالسازی وردپرس شبکه قرار دادید:
define('MULTISITE', true);
define('SUBDOMAIN_INSTALL', true);
define('DOMAIN_CURRENT_SITE', 'My Website');
define('PATH_CURRENT_SITE', '/');
define('SITE_ID_CURRENT_SITE', 1);
define('BLOG_ID_CURRENT_SITE', 1);
اکنون راه اندازی وبلاگدهی انجام شده است و می توانید با رفرش کردن پیشخوان، تنظیمات و ابزارهای موردنیاز وبلاگدهی را مشاهده کنید.
